Évváltási útmutató 2018 2019

Biztonsági mentés készítése

Minden nagyobb programot érintő változás - például frissítés, évzárás, archiválás, stb. - előtt kérjük készítsen egy biztonsági mentést az adatokról. Ennek lépéseiről a megfelelő programrész leírásánál talál bővebb információkat.
Így ha bármi gond lenne, munkatársaink ezen adatok alapján tudnak csak Önöknek segíteni ha esetleges adat visszaállítás szükséges!

WS Számla

A zárás megkezdése előtt készítsen biztonsági mentést az adatbázisról a Karbantartás  Adatmentés menüpont segítségével! Erre kattintva a program rá fog kérdezni a mentés helyére, melyet Önnek kell kiválasztani.

évzárás útmutató WS Számla

A számlázási év zárását a Karbantartás menüpont Zárás / Évváltás almenüjének Számlázási és zárás menüpontjára kattintva lehet elkezdeni. Figyelem! Ha a készletkezelést használja, akkor az év zárás előtt a készletet le kell zárni.

évzárás útmutató WS Számla

Ellenőrizze, hogy az új hivatkozási jel oszlopban, az Ön által használt bizonylattípusokhoz a megfelelő perszámok vannak beállítva a következő évhez. Jelölje be mely bizonylatokat szükséges átvenni a következő évbe. Állítsa be a zárás dátumát ( a zárás napja is beleszámít ).

évzárás útmutató WS Számla

WinSzla

A zárás megkezdése előtt készítsen biztonsági mentést az adatbázisról!

évzárás útmutató WinSzla

A programban az évváltás automatikusan történik. De az első bizonylatok kiállítása előtt ellenőrizze a következő évi perszámokat a Rendszer paraméterek menüpontban. Bizonylatok fülön az ön által használt bizonylat típusoknál, a perszám mezőben lévő karakterek és az év hozzáadása perszámhoz mező, mellett beállított dátum évszámának utolsó két számjegye lesz a bizonylat perszáma.

évzárás útmutató WinSzla

évzárás útmutató WinSzla

Amennyiben több perszámot használ, a Törzsadatok rendszer bizonylat perszám karbantartó menüpontban ellenőrizze a beállításokat. Perszámonként kell ellenőrizni a perszámot és az év hozzáadása a perszámhoz jelölő négyzetet.

évzárás útmutató WinSzla