Hírek

Karbantartás és kötelező verzióváltás az Online Számla rendszerben

Karbantartás miatt az Online Számla rendszer 2020. június 30-án 16 órától előreláthatólag 24 óráig nem lesz elérhető. A karbantartás után, 2020.  július 1-jén nulla órától már csak az új formátumban, a 2.0-ás XSD-verzió szerint fogadjuk a számlák adatait, a korábbi verzióval beküldött számlaadat-szolgáltatásokat hibaüzenettel utasítja el a rendszer. Az új formátumra való áttérés kötelező! 2020.06.26.

Néhány hét és jön az igazi NAV-testvér

Július elsejétől minden olyan számlát látni fog a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amely két magyar adóalany között történik, így szinte az egész hazai gazdasági életre rálátása lesz. Bővebben a cikkről a portfolio.hu oldalán olvashat. 2020.05.29.

2.0-ás XSD verzió időpont módosítás

Nem válik kötelezővé 2020. április 1-jén a 2.0-ás XSD verzió használata A koronavírus járvány által előidézett rendkívüli helyzetre tekintettel, a járvány terjedésének lassítása érdekében hozott kormányzati intézkedésekkel és ajánlásokkal összhangban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2020. április 1-jétől nem szünteti meg az Online Számla rendszer 1.1 XSD verziójának támogatását és nem teszi kötelezővé a 2.0 XSD alkalmazását. Ezzel biztosítható, hogy a kötelező adatszolgáltatás folytonossága - az átállás miatti esetleges személyes jelenlétet igénylő technikai műveletek nélkül is – minden adózó részéről teljesíthető legyen. Fontos azonban, hogy a 2.0 XSD már 2020. február 27-től használható éles környezetben, párhuzamosan az 1.1 XSD verzióval, ezért az átálláshoz a feltételek az Online Számla rendszer oldalán adottak. Kérjük, hogy a rendkívüli helyzet melletti lehetőségeket mérlegelve és a biztonságos munkavégzést szem előtt tartva az új XSD verzióra átállás előkészületei lehetőség szerint folytatódjanak az adózók részéről, és ahol ez megoldható, történjen meg mielőbb az átállás. Az 1.1 XSD kivezetésének és a 2.0 XSD használatára történő átállás végső határideje 2020. július 1-jére módosul. 2020.03.25.