Gyártóipari vállalatoknak

Vállalatirányítási - termelésirányítási - termeléstervezési szoftver kis- és középvállalkozásoknak

WinTerm

A WinTerm a kis- és közepes vállalkozások számára fejlesztett vállalatirányítási rendszer, mely a termelés oldaláról közelíti meg a cégben felmerülő kérdéseket. Mindemellett teljes mértékben kiszolgálja az ügyvitelt és a vállalati vezetőséget és a dolgozókat is.

Kiknek és miért készítettük?

A programot elsődlegesen a gépipar, lemez és egyéb megmunkálással foglalkozó cégek számára fejlesztettük, kiknek nagy része nem engedhet meg magának SAP, és más nagy ERP szoftvert, vagy ezen rendszerek nem fedik le a cég egyedi igényeit és specialitásait.

Célunk egy a KKV szektor számár egy jól használható rendszer kialakítása, amely a normál feladatok mellet lefedi és kiszolgálja a vállalat speciális igényeit is, kezdve a vevői rendelésektől, a gyártáson, készletkezelésen és számlázáson át egészen a könyvelésig.

WinTerm rövid bemutató videója


 

 

Egy folyamatosan fejlődő program előnyei

 - Cégére szabott programot kap, amely megoldást nyújt problémáira
 - Nem kerül külön költségbe az Önök ötleteinek implementálása
 - Olcsóbban jut hozzá egy komplex, mindent átfogó rendszerhez
 - Minimalizálni tudja a szoftverköltségeket (a moduláris felépítésnek
köszönhetően), hogy ne kelljen olyanért fizetnie, amit nem is használ
 - Mások által kért funkciókat is megkap, amelyekre nem is gondolt

 

Főbb modulok

 - Ügyviteli rendszer és pénzügyi modul. Vevői rendelés nyilvántartás ahol tételenként felvihető a gyártásba adandó termék, vagy gyártmány,  melyet a konstrukciós jegyzék alapján a rendszer egy kötegben képes indítani. Meghatározhatja a gyártás indító a felelősök nevét, amely a feladatkezelőben bejegyezve figyelmezteti az adott személyeket és azoknak az vissza kell igazolni. A technológia meglétének ill. ellenőrzésének igazolása után  tudja a termeléstervező a gyártást indítani. E mellett szállítólevelek, proforma- kimenő- és beérkező számlák és más bizonylatok kezelése. A számlázás kapcsolatban áll a készletkezelővel illetve a szállítóval, így annak elkészültével kivételezi a készletről, számlázáskor pedig visszaigazolja a rendelést.

 - Konstrukció és technológia. Beépülési jegyzékek, technológiai és műveleti utasítások ill. költségek valamint csatolmányok kezelése ( NC programok rajzok , gépek stb.). Technológiai utasítás, várható techn. költség, műveletenként utasítás, szerszámterv mérőlap, NC program és gyártási alapanyag igény határozható meg, amelyből a rendszer indítja az anyagutalványokat.

 - Anyaggazdálkodás. szükséglet képzés, gyártásba adás, kivét jegyek kiadása, készlet kezelés leltárazás. Az anyaggazdálkodás ellenőrzi a fedezhető(raktáron levő) tételeket, majd megadja a gyártási igényt. A gyártási igény alapján a termék indításra kerülhet a megadott gyártóhelyen, adott munkaszámon, figyelembe véve az összevonhatóságot az azonos tételekkel. Megadja a gyártási határidőt amely a ‘operatív program’ alapja. Elkészül az indítási lap, illetve a munkalap.

 - Termelés tervezés. gyártásba adott termékek várható munkahely terhelése Operatív program. A kiadott munkalapok valamint a határidők alapján felrajzolható egy vonalas ütemterv különböző prioritási szabályok valamint a gépek terhelhetőségi adatainak  figyelembevételével. Termékenkénti és munkahelyenkénti lista kérhető le amely segíti a művezetés munkáját. Ha az egyedi gyártás következtében változnak a sorrendek vagy másképp alakul a lejelentés , új terv kérhető le. A program segíteni és nem helyettesíteni kívánja művezetés munkáját.

 - Gyártási modul. Munkalap kiadás, munkalap lejelentés gyártási program rajzszámonként, termelés követés/ leadott munkalapok. Kalkuláció (elő és utó) - Költség és terhelés elemzés, technológiai adatok és lejelentések alapján.

 - Lekérdezések. Itt lehet a bevitt adatokból különböző listákat nyomtatni. Lehetőség van a kiválasztott listákat különböző szűrési feltételek (időszak, ügyfél cikk és sok más tulajdonság)
alapján szűrni, statisztikákat és kimutatásokat készíteni. Listákat mátrix és hagyományos nyomtatóra is nyomtatni. Lehetőség van Excel, PDF, JPG és szöveges formátumba való exportálásra is.

- Szerszám nyilvántartás. A rendszerhez kapcsolódik egy szerszám és egyéb eszköz nyilvántartó rendszer ahol a gyártás indító valamint a technológus ellenőrizheti a raktáron és a dolgozóknál levő eszközöket. Csatolni lehet készülék és szerszám rajzokat, dokumentációkat és beszerzési információkat. Az esetleges eszköz meghibásodás nyomon követhető. Hasonlóan a munkalaphoz vonalkód olvasó is  használható. Az eseményekre pedig vezérlőlap tehető ki. A kiadás jelszóvédett.

 - Törzsadat karbantartás. Cikktörzs,dolgozók, géppark, költséghely, rendszer jogok, jelszók stb..