Hírek

Mindenről tud majd az adóhatóság

Az új tervezet szerint minden számláról online adatot kell majd szolgáltatni. Ez a PM szerint biztosítja, hogy a NAV 2021 tavaszától elkészítse a vállalkozások áfabevallási tervezetét. 2020. július 1-jétől minden vállalkozói számlát, 2021. január 1-jétől pedig még a magánszemélyek részére kiállítottakat is. A cikkről bővebben itt olvashat: https://www.azenpenzem.hu/cikkek/a-maganszemelyek-szamlait-is-latja-majd-a-nav/6315/ 2019.11.14.

2020.01.01. Megújul a NAV adatszolgáltatás

Véglegesítették az online számla-adatszolgáltatás 2.0. verzióját, amely a jelenlegi adatszolgáltatási sémát váltja le 2020. január 1-jétől. Mire készüljünk és mit takar az új Online számlaadat-szolgáltatás? A 2.0-ás verzióban már a szállítói számlák lekérdezése is lehetséges. A jövő év elejétől átalakul az Online Számla rendszer is, és várhatóan új szolgáltatásokkal bővül. A NAV a hatékonyság növelése érdekében a vevő oldali számlalekérdezések automatizálását tervezi. A NAV egy még szélesebb körű jelentési kötelezettség bevezetését is tervezi: a SAF-T (standard audit fájl) jelentés egy utólagos adatszolgáltatás, amely azonban nem váltaná ki az online számlaadat szolgáltatást. Az online adatszolgáltatást a NAV aktívan vizsgálja, és a hibás vagy nemleges adatszolgáltatásért már mulasztási bírságot szab ki!  2019.09.12.

ÁSZF módosítás

Tisztelt Ügyfeleink! 2019.07.01 napjával bevezetésre kerül a rendszeres email küldés és számlázás. Erre az utóbbi időben bekövetkezett folyamatos jogszabályváltozások – például NAV Online adatszolgáltatás – és az ezekkel járó adminisztrációs terhek – folyamatos ügyfél kapcsolat és adat megfelelés ellenőrzés – vált szükségessé. Mostantól a napi feladatokról rendszeresen emailt fogunk kiküldeni, hogy az adott időszakban milyen szolgáltatásokat végeztünk. Ehhez kérjük frissítse a programját, és ellenőrizze a regisztrációban megadott email címet mert erre fogjuk küldeni ezen emaileket. Amennyiben nem megfelelő az email, úgy kérjük a programban található menüpontban állítsa át egy új email címre. Erről bővebben a Regisztrációs email megváltoztatása alatt olvashat. Az email cím megváltoztatásáról az bővebben az alábbi linken olvashat: riskcont.hu/regisztracios-email-megvaltoztatasa A szolgáltatásainkról és a rendszeres email küldésről, ezek pontos leírásáról és árakról a weboldalunkon az Általános Szerződési Feltételek és a Szolgáltatások alatt, az alábbi linkeken tájékozódhat: riskcont.hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek riskcont.hu/szolgaltatasok  2019.06.28.