Winszla Pék

Ügyviteli megoldások cukrász, pékség és sütőipari üzletek- és üzemeknek

WinSzla Pék

A WinSzla komplex ügyviteli rendszer kifejezetten pékek, cukrászok és más sütőipari cégek számára kifejlesztett moduljaival egyszerűbbé, pontosabbá és hatékonyabbá teszi az Ön, munkatársai és cége munkáját!
Teljeskörűen lefedi a mindennapi munkához szükséges feladatokat, úgymint keret- és napi rendelések, egyedi árak, termelés összesítés, készletkezelés, szállítólevél készítés és számlázás, de sok más modullal - például: számla kiegyenlítés, könyvelés feladás, stb. - is bővíthető.

Kiknek és miért készítettük?

Cégünk már több mint 20 éve foglalkozik ügyviteli rendszerek fejlesztésével. A Sikér Zrt.-vel való több éves kapcsolat során (miután nem találtak a piacon elfogadható ár/érték arányú sütőipari szoftvert),  2009-ben felkérést kaptunk, hogy készítsünk el egy pékségek számzára is jól használható rendszert. Figyelembe véve az ő, és más cégek igényit, valamint a piacon található pékségi szoftvereket, készítettük el saját programunkat, melyet azóta is folyamatosan bővítünk.

Célunk egy olyan egységes rendszer kialakítása, amely cukrászok, pékségek és más sütőipari vállalatok számára átláthatóságot biztosít kezdve a vevői rendelésektől, a gyártáson, készletkezelésen és számlázáson át egészen a könyvelésig. Mindezt úgy, hogy elegendő rugalmasságot biztosít a cégeknek. Legyen szó akár mikro kis és középvállalkozásról, moduláris felépítésének köszönhetően alkalmazkodik a cégének igényeihez.

 

 

Főbb pékség és cukrászati modulok

 - Alaprendelés / sablon karbantartó és átvevő modul. Ez a modul kezeli az ügyfelek visszatérő rendeléseit, naponta akár több műszakra bontva is. Egyetlen könnyített táblázatos rögzítési felület segítségével gyors beviteli és módosítási lehetőséget biztosít az alaprendelések felvitelére és javítására. Ezen alaprendelésekből egy gombnyomással készíthetünk több száz éles vevői rendelést, szállítót vagy akár számlát is, melyek utána még módosíthatóak. Lehetőség van a napi rendelések feltöltésére a keretrendelésen kívül korábbi rendelésekből tetszőleges dátum (például tegnapi, múlt heti) alapján.

 - Szerződéses árak modul. Célja, hogy a cikktörzsben rögzített általános eladási ártól eltérve, az ügyfél kötött személyes árakat adhatunk. Ezen felül lehetőség van, ügyfélcsoportokhoz, árcsoporthoz, cikkcsoportokhoz és akár cikkekhez is kötni az egyes árakat. Ezekhez külön mennyiségi vagy százalékos árengedményt adni, vagy akár időszakot beállítani. Így a program az előre felvitt akciós árakat fogja felajánlani, nem a rögzítőnek kell erre figyelnie és az akciós időszak után automatikusan visszaáll az alapárakra.

 - Ügyviteli rendszer modul. Ennek segítségével állíthatunk ki vevői rendeléseket, szállítókat, számlákat, valamint ezeken felül lehetőség van ajánlatok, beszerzési rendelések, beérkező számlák kezelésére, sőt kimenő számlák kiegyenlítésére is. Komplex ügyvitel és könyvelés esetén itt készíthető elő a könyvelés feladás, és a számlák kontírozása.

 - Egyedi / csoportos készletkezelő modul. Normál esetben a számla vagy szállítólevél kiállításával egyből megtörténik a készletkezelése az adott tételnek. Azonban előfordulhat, hogy már jóval a szállító és számlázás előtt szükség van a készletek csökkentésére, de a vevői rendelések még megváltozhatnak az alaprendelésekhez képest. Erre szolgál a csoportos készletkezelés. Ennek segítségével egyszerűen és gyorsan elvégezhetjük - akár termékekre összevontan - a készletmozgásokat, nagyban megkönnyítve ezzel a későbbi átláthatóságot.

 - Beépülés jegyzék / recepttúra kezelő modul. Ennek segítségével megadhatjuk, hogy egy adott termék milyen alapanyagokból vagy más félkész termékekből (például: előre gyúrt tésztából) tevődik össze. Így a későbbiekben könnyen elvégezhető a alapanyagok szerinti készletfogyás. Különböző nyomtatványok segítségével előkalkulációkat végezhetünk, megtervezhetjük a várható alapanyag fogyást, vagy csak egyszerűen ellenőrizhetjük az összetételt és a sütési technológiát.

 - Csoportos nyomatás és átvétel. Célja, hogy a rögzített bizonylatokból egyetlen gombnyomással készíthetünk több száz nyomtatást, vagy egy adott ügyfélre vonatkozóan, átvehetjük - egyesével vagy akár egyetlen bizonylatra összevontan is - a kijelölt rendeléseket és szállítóleveleket.

 - Lekérdezések. Itt lehet a bevitt adatokból különböző listákat nyomtatni. Lehetőség van a kiválasztott listákat különböző szűrési feltételek (időszak, ügyfél cikk és sok más tulajdonság) alapján szűrni, statisztikákat és kimutatásokat készíteni. Lehetőség van a listákat mátrix és hagyományos nyomtatóra is nyomtatni, valamint Excel, PDF, JPG és szöveges formátumba való exportálásra.

 - Gyártmánylap készítés, tápérték számítás, allergén kijelzés. A korábban cikktörzsbe felvitt termékek, alapanyagok, valamit a receptúrába rögzített adatok alapján elkészíti a program a termékek gyártmánylapját. A gyártmánylap tartalmazza az élelmiszer előállításával kapcsolatos adatokat, az élelmiszer minőségi jellemzőit, a termék élelmiszer-biztonsági, minőségi jellemzőit, a gyártmánylap készítésének és módosításának dátumát, és sok más adatot. Az alapanyagokhoz felvitt jellemzők alapján számolhatóak a termékek tápértéke, energia, zsír és telített zsír, szénhidrát ebből cukrok, fehérje és só tartalma 100 grammra és százalékra. Kijelzi mely termékek milyen allergéneket tartalmaznak. A 8 leggyakoribb allergén (diófélék, szójabab, halak, földimogyoró, rákfélék, tojás, glutén és tej) mellet további 6 allergén (zeller, mustár, szezámmag, kén-dioxid, csillagfürt és puhatestűek) kijelzésére is alkalmas.

 - Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás és NAV Online modul. 2016-ban a jogszabályoknak megfelelően bevezetésre került az "Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás", 2018 második felétől pedig a NAV Online modul. Mindkét funkció teljes mértékben megfelel az NAV által kért előírásoknak és folyamatos fejlesztésekkel biztosítjuk a mindenkori jogszabályoknak való megfelelést.

Allergén anyagok, tápérték táblázat, gyártmánylap

Allergén anyagok jelzése és listázása

 - Ételallergének rögzítése és listázása. Minden az alapanyagok adatainak helyes feltöltésével kezdődik. Akár csak a tápértékszámításnál, úgy itt is be kell jelölni mely alapanyagok milyen ételallergéneket tartalmaznak (egy alapanyaghoz több allergén is rögzíthető). Ezt az allergén összetevők felületen vagy a termék jellenzőknél az ennek megfelelő oszlopban tudjuk ezeket felsorolni.

 - Allergének és allergén anyagok listája. A program tartalmazza a nyolc leggyakoribb (glutén, rákfélék, tojás, halak, földimogyoró, szójabab, tej, diófélék és mandula) és további hat (zeller, mustár, szezámmag, kén-dioxid, csillagfürt, puhatestűek) ételallergént melyből választhatunk.

 - Allergének listája termékeknént. Ha feltöltöttük az alapanyagoknál az adatokat, akkor a  receptúra alapján már láthatjuk is mely termékeink milyen allergéneket tartalmaznak egy egyszerű allegén táblázat formályában. Ezen listát szűrhetjük a termékek kódjai (cikkszám), annak megnevezése (cikknév) és még sok más jellemző alapján is.
 

Tápérték táblázat és tartalom

 - Termék összetevők nyomtatása. A receptúra és az allergén adatokat egységesítve a program fel van készítve termék címkék készítésére, amelyben a felsorolt alapanyagok mellett az allergén anyagokat is feltünteti. Erre több féle formanyomtatvány is rendelkezésre áll "Termékek tápérték tartalma" nevű listák formájában.
 

Gyártmánylap élelmiszer előírás, biztonsági- és minőségi jellemzők

 - Gyártmánylapok készítése. Természetesen nem maradhat ki a gyártmánylap sem a termékhez tartozó bizonylatok közül, mely tartalmazza a legfontosabb információkat mind a termékről, mind pedig annak előállítójáról kezdve annak nevétől számlázási és telephely címén keresztül egészen a FELÍR kódjáig. Szintén fel van tüntetve a felvitt tápérték és allergén adatok. Mindezek mellett további kiegészítéseket is megadhatunk, úgymint: a felhasznált adalékanyagok, géntechnológiával módosított anyagok, az előállítás technológiája, az élelmiszer minőségi jellemzői, a gyártmánylap készítésének és utolsó módosításának dátuma, a gyártmánylap elkészítésért és a az élelmiszer előállításáért felelős személy megnevezése.
 

 

A PDF-eken feltüntetett adatok csak tájékoztató jellegűek!

Folyamatos fejlődés

Ermis bemutatkozás

Egy folyamatosan fejlődő program előnyei

 - Cégére szabott programot kap, amely megoldást nyújt problémáira
 - Nem kerül külön költségbe az Önök ötleteinek implementálása
 - Olcsóbban jut hozzá egy komplex, mindent átfogó rendszerhez
 - A moduláris felépítésnek köszönhetően Minimalizálni tudja a szoftverköltségeket, hogy ne kelljen olyanért fizetnie, amit nem is használ
 - Mások által kért funkciókat is megkap, amelyekre nem is gondolt

WinSzla PÉK Dokumentumok


WinSzla Pék letölthető dokumentumok

Az itt metalálhatő és letölthető dokumentumok a WinSzla rendszer PÉK moduljait mutatják be röviden. Elsődlegesen a pékségekben használt funkciók (keret és egyedi rendelések, egyedi árak, számlázás, készletkezelés, listázás, stb.) és adatok (termékek, alapanyagok, recetúra, bizonylatok, stb.) alapján kialakítva.

WinSzla PÉK dokumentációjának letöltése

WinSzla PÉK bemutatójának letöltése

 

WinSzla PÉK bemutató videó


WinSzla Pék rövid bemutató videója pékségek és cukrászdák számára

Ez a rövid bemutató videó a WinSzla rendszer PÉK moduljait mutatja be röviden. Elsődlegesen a pékségekben használt funkciók (keret és egyedi rendelések, egyedi árak, számlázás, készletkezelés, listázás, stb.) és adatok (termékek, alapanyagok, recetúra, bizonylatok, stb.) alapján kialakítva.

RiskCont szoftvereit használó pékségek és cukrászdák