WinSzla NavOnline figyelmetzetések

WinSzla figyelmetzetések:

webwinszlanolfigyhiraszfmod
Web hírek (kékkel jelölve): A weben a programokkal és meglévő vagy épp elkövetkező változtatásokkal kapcsolatos hírek. Ezeket érdemes átolvasni, hogy megfelelően használjuk a programot és értesüljünk a változásokról.

webwinszlanolfigyellnolszla
Ellenőrizetlen NAV Online számlák vannak: A NavOnlie 1.1.01.39-es ( a WinSzla 1.3.59.01-es) verziójától bevezetett új funkció, mely célja a már a NAV felé beküldött és visszaigazolással elfogadott számlák újraellenőrzése. Amennyiben ezt az üzenetet látja úgy vannak még ellenőrizetlen számlák. Ezeket a program automatikusan végzi a háttérben, és idővel el kell tűnnie. Ritkán de előfordul, hogy a NAV visszaigazolta a számlát, de nem került be a rendszerbe. Ilyen eseteben az ellenőrzéssel újra inaktív lesz a számla, mely újra beküldhető az "Újraküldés" funkcióval.

webwinszlanolfigywinszlafriss
WinSzla frissítés érhető el: új verzió került fel a WinSzla programból, mely letölthető a Start -> Rendszer -> Frissítés -> Alap frissítés meünponttal. FONTOS, hogy a frissítés időszaka alatt csak egy gép legyen bejelentkezve a rendszerbe.

webwinszlanolfigynolfriss
NAV Online frissítés érhető el: új verzió került fel a NavOnline programból. A program automatikusan frissíti magát a nap elején, így legkésőbb egy napon belül le kell hogy frissüljön,de a frissítés elvégezhető manuálisan a Start -> Rendszer -> Frissítés -> NAV Online (EXE) meünponttal.

webwinszlanolfigyfelknolszlaalt
Felküldetlen NAV Online számlák vannak: ez az "általános"  - aktuális dátumú - üzenet jelzi ha vannak korábbi, fel nem küldött számlák (lást következő figyelmeztetés).

webwinszlanolfigyfelknolszlaminta
Felküldetlen NAV Online számla "123/ABC": egy konkrét számla kelte dátumával és sorszámával küldött hibaüzenet, mely jelzi, hogy nem kerül beküldésre / beküldés alatt van / vagy hibásan lett beküldve és a számla és a NAV visszautasította. A hibaüzenet alapján meg kell tenni a megfelelő intézkedéseket. 
 - Ha 10-es állapotban van. Ha több mint 10 percig nem változik az állapota, akkor nem fut a NavOnlne adatszolgáltató program a szerveren (ezt kell ellenőrizni és elindítani).
 - Ha 20 vagy 40-es állapotban van akkor a számla felküldés és visszaigazolás alatt. Ha több mint 10 percig nem változik az állapota, akkor a 10-eshez hasonlóan ellenőrizni kell fut e a NavOnlne adatszolgáltató program, illetve elérhető e a NAV adatszolgáltatás (vanenav.hu).
 - Ha 50-es állapotban van, akkor a hibaüzenet alapján kell lépéseket tennünk. Ha már történt adatszolgáltatás akkor a "Számla lekérdezése" gombbal javíthatjuk. Ha nem került feladásra valamilyen okból, akkor a az "Újraküldés" funkcióval lehet a számlát újra beküldeni.

A NAV Online számla felület:

Megnyitása után be kell állítani a dátumokat és utána a Gyűjtés gombra kattintva kigyűjteni a számlákat.

WinSzla NavOnline figyelmetzetések

A további műveletek a táblázatban kiválasztott számlán történnek.

- Adat ellenőrzés: leellenőrzi a számlán lévő adatok megfelelnek-e az előírásoknak, ha hibát talál kiírja.
- Adatok javítása: ha az ügyféladatokban volt hiba, a javítása után ezzel a gombbal lehet betölteni a javított adatokat.
- Újraküldés: a javított hibás számla újraküldése a NAV rendszerébe.
- Számla lekérdezés: a számla állapotának lekérdezése a NAV Online rendszerből.
- Kézi bejegyzés: a program a továbbiakban ne próbálja felküldeni a számlát. Figyelem ez a beállítás csak a programra vonatkozik, a NAV rendszerében ettől függetlenül még hibás adatok lesznek. Csak akkor használja, ha megyöződött róla, hogy a NAV-nál helyes számla van.
- Listázás: generál egy nyomtatható részletes listát a táblázatban szereplő számlákról. Felül az állapotok a hozzá tartozó magyarázatokkal. Alatta szürke háttérrel a sorszám, a cégnév, a számla kelte és az ellenőrzés dátuma. A Fehér részben pedig a számla állapota, a token szála funkciókódja, majd a token a küldés és a válasz státusza, illetve a hibás számláknál szerepel a hiba oka is.

webwinszlanolfigylista