Távnyomtatás

Távnyomtatás (E-számla helyett)

2020.05.04. WinSzla rendszert használó ügyfeleinknek lehetőségük van távnyomtatás modult igényelni. Így E-számla helyett lehetőségük van a számlát távnyomtatás formájában elküldeni. Távnyomtatás során a program üzenetben elküldi az ügyfélnél e-mail címre a számla linkjét, így azt nem szükséges pdf formátumban e-mail-hez külön csatolni (melyet a NAV 2020.04.16. Az elektronikus számlákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók kiadott állásfoglalása szerint nem elfogadható), valamint megspórolja a postázási költséget is.

Mi az a távszámla?

A számlák postázása helyett bevezethető a távszámla, mely ugyanúgy papír alapú számlának minősül, azonban annak nyomtatásáról ügyfeleinek kell gondoskodni. A távszámla a hatályos jogszabályok szerint nem számít elektronikus számlának, a hagyományosan papír alapon kiállított számla elektronikus úton történő továbbítása csak nyomtatási célra szolgálhat. Ezeket a számlákat ezért nem szabad melléklethez csatolni, a számlaértesítő levél annak a megnyitására, nyomtatására alkalmas hivatkozását fogja tartalmazni. A távszámla mindenben megfelel a hatályos jogszabályoknak.

Miért előnyös a távszámla?

  • Hamarabb megkapja a számlát, mintha postán küldené, mivel e-mailben azonnal értesítést kap ön és ügyfelei, amint új számlát állít ki.
  • Megspórolja a postaköltséget.
  • A számlák elektronikus úton történő kézbesítésével nincs szükség fizikai kontaktusra. Így ön nem csak a fenntarthatóságot támogatja és a környezetet védi, hanem a saját, partnerei, családtagjai egészségét is óvja.

Bízunk benne, hogy szolgáltatásunkkal mi is hozzá tudunk járulni a koronavírus-járvány okozta megbetegedések megelőzéséhez.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdése van, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.

Minden ügyfelünknek jó egészséget kívánunk, vigyázzunk egymásra!

A szolgáltatás díja

Bővebben a Távnyomtatás szolgáltatás menüpont alatt talál további információt.

Egyéb hasznos linkek

Cimke