NOL 1.1 frissítés menete WSSzámla programban

1. Frissíteni kell a WSSzámla, majd a NAV Online programokat. A Karbantartás Pr. frissítés internetről menüpontban. A frissítés közben a program többször újraindul, a frissítések végén a számítógépet újra kell indítani.

NAV Online 1.1 frissítés

2. A frissítés befejezése után szükséges az áfakódok NAV besorolásának megadása. A Törzsadatok   Áfa menüpontban minden áfakódhoz meg kell adni a megfelelő besorolást. Az alábbi lista szerint:

NAV Online 1.1 frissítés

- A Normál pontot akkor kell kiválasztani ha beletartozik az áfa tv. 169. § j -pontjába. A megadott százalékok az alábbiak lehetnek: 5%, 7%, 12%, 18%, 20%, 25%, 27%.
- Adómentes pontot akkor kell kiválasztani ha beletartozik az áfa tv. 169. § m -pontjába. A megjegyzés mezőben meg kell adni az adómentesség okát ( jogszabályi vagy a Héa-irányelv vonatkozó rendelkezéseire történő hivatkozás vagy bármely más, de egyértelmű utalás arra, hogy a termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása mentes az adó alól ).
- Az ÁFA törvény hatályán kívüli, akkor kell kiválasztani ha az kód nem tartozik az áfa törvény hatályába.
- Belföldi fordított adózás pontot akkor kell kiválasztani ha beletartozik az áfa tv. 142. § -pontjába.
- Áthárított adót tartalmazó különbözet szerinti adózásra pontot akkor kell kiválasztani, ha különbözet szerinti adózást használ és áthárítja az adót.
- Áthárított adót nem tartalmazó különbözet szerinti adózásra pontot akkor kell kiválasztani, ha különbözet szerinti adózást használ és nem tartalmaz áthárított adót.

Az Online Számlázással kapcsolatos előírásokról ezen az oldalon tájékozódhat.

Amennyiben az ÁFA összerendelésekkel kapcsolatban kérdése van egyeztessen könyvelőjével.

3. A Törzsadatok Mértékegység menüpontban a mértékegységekhez hozzá kell rendelni a megfelelő NAV-os mértékegység nevét. Amennyiben nem találja a mértékegységet akkor a Saját kódot kell kiválasztani.

NAV Online 1.1 frissítés

A program főablakába felkerült egy új ikon, amire rákattintva a programmal kapcsolatos híreket, információkat lehet elolvasni. Ha a shift gombot lenyomva kattint az ikonra, akkor megnyitja a RiskCont weboldalán a híreket.

NAV Online 1.1 frissítés