NOL 1.1 frissítés menete WinSzla programban

1. Frissíteni kell a Winszla , majd a NAV Online programot. Ezt a Rendszer   Frissítések menüpontban először az alap frissítés pontra kattintva. A program újraindítása után Rendszer   Frissítések menüpontban NAV Online (EXE) pontra kattintva lehet frissíteni a NAV Online programot. A frissítés végén újra kell indítani a számítógépet. Ha többgépes rendszert használnak a program frissítéseket csak a szerveren kell végrehajtani. A frissítés ideje alatt minden felhasználónak ki kell jelentkeznie a rendszerből.

NAV Online 1.1 frissítés

2. A frissítés befejezése után szükséges az áfakódok NAV besorolásának megadása. A Törzsadatok   Alap   Áfatörzs menüpontban minden áfakódhoz meg kell adni a megfelelő besorolást. Az alábbi lista szerint:

NAV Online 1.1 frissítés

- Az alkalmazott adó mértéke pontot akkor kell kiválasztani ha beletartozik az áfa tv. 169. § j -pontjába. A megadott százalékok az alábbiak lehetnek:  5%, 7%, 12%, 18%, 20%, 25%, 27%.
- Adómentesség jelölése pontot akkor kell kiválasztani ha beletartozik az áfa tv. 169. § m -pontjába. Az adómentesség hivatkozása mezőben meg kell adni az adómentesség okát ( jogszabályi vagy a Héa-irányelv vonatkozó rendelkezéseire történő hivatkozás vagy bármely más, de egyértelmű utalás arra, hogy a termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása mentes az adó alól ).
- Az ÁFA törvény hatályán kívüli, akkor kell kiválasztani ha az kód nem tartozik az áfa törvény hatályába.
- Belföldi fordított adózás pontot akkor kell kiválasztani ha beletartozik az áfa tv. 142. § -pontjába.
- Áthárított adót tartalmazó különbözet szerinti adózásra pontot akkor kell kiválasztani, ha különbözet szerinti adózást használ és áthárítja az adót.
- Áthárított adót nem tartalmazó különbözet szerinti adózásra pontot akkor kell kiválasztani, ha különbözet szerinti adózást használ és nem tartalmaz áthárított adót.

Az Online Számlázással kapcsolatos előírásokról ezen az oldalon tájékozódhat.

Amennyiben az ÁFA összerendelésekkel kapcsolatban kérdése van egyeztessen könyvelőjével.

3. A Törzsadatok   Alap   Mértékegység menüpontban a mértékegységekhez hozzá kell rendelni a megfelelő NAV-os mértékegység kódját. Amennyiben nem találja a mértékegységet akkor a Saját kódot kell kiválasztani.NAV Online 1.1 frissítés